top of page

Eesti Rahva Tänumedal



Aastast 2008, 19 oktoober on Eesti Rahvas andnud välja ühe Eesti Rahva Tänumedali Harald Nugiseksile.


Meeldetuletuseks:

1. Eesti Rahva Tänumedal väljastatakse isikule, kellel pole Eesti Wabariigis osutatud riikliku tunnustust, kuigi ta seda vääriks teenete eest Eestile.

2. Kui medali kandidaati toetab vähemalt 3000 (kolm tuhat) Eestlast või Eesti Wabariigi kodaniku.

3. Autasustamiseks esitatakse vääriline kandidaat, kuid mitte sagedamini, kui kord aastas. Tänumedali laureaadi valivad välja Medalikomitee liikmed hääletuse alusel või posti teel / internetis.


Tänumedali idee autoriks on vabadusvõitleja Ain Saar, Vaba-Sõltumatu Kolonn Nr.1. Tänumedali väljaandmisega 2008 aastal kujunes välja Medalikomitee. Osa nendest organisatsioonidest on oma tegevse lõpetanud ja osa nendest tegutsevad / eksisteerivad.



23. detsemberil, Jõulureedel, tuli Eesti Leegioni Sõprade Klubi välja ideega kutsuda kokku uuesti Medalikomitee, kuna arvasime, et leidsime uue ja väärika kandidaadi Eesti Rahva Tänumedalile Tiit Madissoni näol. Esmalt võtsime ühendust esimese medali idee algataja Ain Saarega, kes oli ülesseatud kandidaadi suhtes heakskiitev. Edasiselt võtsime ühendust tollaaegsete organsatsioonide ja inimestega kes olid tollajal asjaga seotud. Samas oleme eetilistel põhjustel pöördunud rahvuslike liikumiste poole, et Medali väärts ja mõju oleks ühiskonnas veelgi võimsam.


Organisatsioonid või isikud kes on andnud heakskiidu, et moodustavad Medalikomitee:

Ain Saar - Vaba-Sõltumatu Kolonn Nr.1

Karald Mäepalu - Eesti Sakala Sõjameeste Ühendus

Toomas Kaun - Võrumaa Sõjameeste Ühendus

Taivo Möller - Põlvamaa Vabadusvõitlejate Ühendus

Jaan Hatto - Rahvuslik Teataja

Sven Sildnik - Eesti Iseseisvuspartei

Heiki Kortspärn - Vaba Eesti (asutatud 1970)

Olev Teder - Julius Kuperjanovi Selts

Osvald Sasko - Tartu Rahu Põlistamise Selts

Henn Põlluaas - Eesti Rahvuslik Liikumine

Lembit Zilinsky - Eesti Vabadusvõitlejate Liit

Rein Jõgi - Eesti Leegioni Sõprade Klubi

Ain Kask - Eesti Leegioni Sõprade Klubi

Martin Sööt - Eesti Leegioni Sõprade Klubi

Jaak Valge - Ajaloolane


Eesti Rahva Tänumedali valmistamiseks kogutakse toetusallkirju ja Rahva poolset annetust millega saate väljendada oma toetust ja meelsust laureaadi Tiit Madissoni toetuseks. Toetusallkirjade andmiseks jagame välja voldikud, kus on olemas informatsioon Teie edasiseks tegevuseks.


Nii nagu aastal 2008 Ain Saare algatatud Tänumedali puhul, oli piisavalt palju neid kes loopisid kaikaid kodaratesse ja ega tänapäevalgi neist inimestest puudust ei ole, kuigi nad nimetavad ennast rahvuslikult meelestatud inimesteks.


Tänuraamatusse kanname kõik need inimeste nimed kes on avaldanud oma toetust Tänumedali valmimiseks ja viimasele lehele need persoonid, kes on sellele vastu töötanud.


Info meilile ja meililt elsk@elsk.ee

bottom of page